نخستین جشنواره نقالی «آوان» دزفول پس از دو روز برگزاری، شامگاه شنبه ۲۸ شهریورماه با معرفی و تجلیل از هنرجویان برگزیده و برگزاری کارگاه تخصصی نقالی، در سالن شهدای هنرمند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول به کار خود پایان داد.

به گزارش دزخبر، آیین اختتامیه نخستین جشنواره نقالی «آوان» که طی روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۵ در دزفول برگزار شد، شامگاه شنبه با حضور جمعی از مسئولان، هنرمندان، خانواده‌ها و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر در سالن شهدای هنرمند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول برگزار شد.

این مراسم با حضور سهیلا حاجی‌نوروز، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول و محمدحسن جولا، رئیس موزه دفاع مقدس برگزار شد.

جشنواره «آوان» که نام آن برگرفته از نام کهن دزفول است، با رویکرد آموزشی و با هدف توجه به هنر نقالی، شاهنامه‌خوانی و انتقال این هنر نمایشی به نسل نوجوان برگزار شد.

نوجوانان از تماشاگر به روایتگر فرهنگ تبدیل شوند

عبدالمحمد نعناکار، دبیر جشنواره نقالی آوان در آیین اختتامیه با قدردانی از همراهی خانواده‌ها، هنرجویان و داوران، بر رویکرد آموزشی این رویداد تأکید کرد.

وی گفت: «هدف ما این است که نوجوانان از جایگاه تماشاگر به روایتگر فرهنگ تغییر نقش دهند. برای آنکه نقالی و شاهنامه‌خوانی فراتر از اوراق کتاب زنده بماند، نیازمند آموزش‌های تخصصی و برگزاری مستمر این رویدادها هستیم.»

داوری آثار توسط استادان نقالی و نمایش

ارزیابی اجراهای نخستین جشنواره نقالی «آوان» بر عهده مجید بهداری، ابراهیم نصرالهی و راضیه دشت‌گلی بود.

هیئت داوران با نگاهی تخصصی، اجراهای هنرجویان را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد و در پایان، برگزیدگان جشنواره بدون اولویت معرفی شدند.

برگزیدگان نخستین جشنواره نقالی «آوان»

در پایان این رویداد، از هنرجویان برگزیده با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

اسامی برگزیدگان جشنواره بدون اولویت به این شرح است:

کارن عشیری، جانان جودکی، الین علیدادی، ریحانه اسلامی‌زاده، ترنم گلدوست، ستایش تمدن، آوینا مولایی، آدرینا مولایی، ثمین ایسوندخلیلی، فاطمه معصومه گودرزی، فاطمه امیدجو، السا افشاری، کبری گودرزی، رها روشنعلی، ندا محمدی، جانان رکابی، ماهور بهرامی، روژین علیدادی، نازنین‌زهرا عباسی، نرگس بیرانوند، یسنا نجف‌آبادی، کوثر نیایش‌نیا، ضحا بابامندنی، دینا سعد، مهرناز عسکری، حنانه سجادی، مهسا گلستانی‌فرد و مهرسانا بساک.

برگزاری کارگاه تخصصی نقالی

در حاشیه آیین اختتامیه، کارگاه تخصصی نقالی با تدریس مجید بهداری برگزار شد و هنرجویان با برخی اصول و تکنیک‌های این هنر نمایشی آشنا شدند.

بهداری در این کارگاه با تشریح تفاوت میان «بازیگری» و «نقالی» گفت: «ابزار اصلی نقال، صدا، بیان و بدن اوست. هنرجویان باید بدانند که حرمت کلام با حرکات بی‌هدف خدشه‌دار می‌شود؛ در نقالی، یک سکون کنترل‌شده و هدفمند، بسیار اثرگذارتر از هر حرکت نمایشی است.»

وی همچنین بر اهمیت تقویت تمرکز دیداری و شنیداری هنرجویان برای افزایش اعتمادبه‌نفس نقالان تأکید کرد.

نخستین جشنواره نقالی «آوان» با محوریت آموزش و شناسایی استعدادهای نوجوان، فرصتی برای ارائه توانمندی هنرجویان و توجه بیشتر به هنرهای نمایشی اصیل در دزفول فراهم کرد.